Friuli Venezia Giulia Headquarters
Click here for seeing the large image

Friuli Venezia Giulia Headquarters

Place: Udine
Customer: JV Rizzani de Eccher S.p.A.
Architect: Arch.O.Art Studio
Year: 2003 – 2007
Surface: 10.500 m²

The construction of the Friuli Venezia Giulia Headquarters has contributed to the recovery of a blight area of Udine, allowing the centralization of all regional offices of the city. In addition, it provides facilities and services, such as the large auditorium (with 350 sits), open to public use.

The Complex, which is realized around a central courtyard, has six floors and two underground levels for parking with a capacity of over 500 parking spaces.

The envelope, from the internal side, is formed by glazed curtain walls, while on the outside it features an imposing ventilated facade with a marble cladding.

The technological systems are completely managed by the Building Management System, which manages all the technological functions of the building: electrical systems (monitoring and controlling energy savings and environmental supplies for the integrated operation of the technological services and security and safety systems of the whole building.

Gallery

Other Offices references